Nieuws

Geschreven op

Groen licht van de Belastingdienst voor het cafetariseren 2.0!

Geschreven op

Eigentijdse, concurrerende arbeidsvoorwaarden maken een organisatie aantrekkelijk voor huidige en nieuwe medewerkers. Zeker in een tijd van krapte op de arbeidsmarkt kunnen arbeidsvoorwaarden doorslaggevend zijn in de keuze voor een werkgever. Lees meer »

Geschreven op

Geïntegreerde controle: last of kans?

Geschreven op

De controleaanpak van de Belastingdienst is tegenwoordig gebaseerd op een zogenaamde geïntegreerde controle. Dat betekent dat niet meer per belastingsoort of -middel een aparte controle wordt ingesteld maar dat aan de hand van één steekproefsgewijze controle een conclusie... Lees meer »

Geschreven op

Handhavingsplan Arbeidsrelaties 2024

Geschreven op

De krapte op de arbeidsmarkt is al jaren groot probleem. In deze krappe arbeidsmarkt zien werkenden hun kans schoon om als zelfstandigen aan de slag te gaan. Het kabinet is van mening dat de inzet van (schijn)zelfstandigen in onze economie is doorgeschoten en constateert... Lees meer »

Geschreven op

Omzetbelasting, bebouwd perceel is toch onbebouwd

Geschreven op

“Ondoenlijk is ook doenlijk, want onweer is ook weer”, aldus Herman Finkers. En, onbebouwd kan ook bebouwd zijn, althans voor de btw. Dat weten we eigenlijk al sinds 2009, toen het Europese Hof van Justitie uitspraak deed in de zaak Don Bosco. Rec Lees meer »