drs. Paul van Batenburg

Sinds mijn pensionering als statisticus bij een Big4 kantoor in februari 2020 ben ik de eenmanszaak Steekproeven.eu begonnen en heb ik mij aangesloten bij Publiq Belastingadviseurs. 

Voor hen en voor hun cliënten ben ik beschikbaar om te adviseren bij het opzetten, selecteren en evalueren van steekproeven in het kader van fiscale controles. Ik ken de CAB als docent van de tweemaal per jaar voor medewerkers van de Belastingdienst (en anderen!) georganiseerde driedaagse Masterclass Statistical Audit op Nyenrode Business Universiteit. Dus, ik kan uitleggen hoe de Belastingdienst een steekproef controle zou aanpakken, maar ook hoe “belanghebbenden” die steekproef zelf kunnen doen en daarbij rekening kunnen houden met specifieke bijzonderheden. Kan de omvang worden verkleind doordat procedures in het TCF aangetoond goed gewerkt hebben, of is het juist verstandig de omvang te vergroten om zelfs bij het vinden van een paar kleine foutjes toch nog te kunnen goedkeuren?

Ik woon met mijn echtgenote in Utrecht en in Noordwijk. Hoewel mijn vak ook mijn hobby is, ben ik ook actief als penningmeester van een VvE en als (oppas-)opa van zeven kleinkinderen (maar dat aantal is een momentopname). Verder kan ik erg goed niets doen.

e: [email protected]

m: 0655853447

Steekproeven, fiscaal in controle