Wie zijn wij

Michel Kooij en Ricky van Dorp zijn de eigenaren van Publiq Belastingadviseurs. Beide hebben bij Big-4 kantoren ruime ervaring opgedaan als adviseurs loonheffingen en WNT in de publieke sector. Het ondernemerschap borrelde en de wens om een eigen advieskantoor op te richten met een volledige focus op de publieke sector is werkelijkheid geworden. Wij komen graag in contact om kennis te maken.

Wij staan voor slimme oplossingen en samenwerking. Wij werken vanuit de visie dat een belastingadviseur een duurzame en betrokken relatie onderhoudt met zijn klanten, hoogwaardige, maar praktisch toepasbare adviezen geeft en weet wat er speelt in de publieke sector. Daarbij hebben wij oog voor de publieke functie die uw organisatie heeft. Wij staan voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en maximale toegevoegde waarde.

Publiq Belastingadviseurs beschikt over diverse fiscale adviseurs. Omdat wij het belangrijk vinden dat u volledig kan worden ontzorgd op fiscaal gebied, hebben wij ook zorgvuldig geselecteerde collega's op het gebied van de omzetbelasting en de vennootschapsbelasting. Ook met deze vragen kunt u bij ons terecht en wij zorgen voor de hoogwaardige kwaliteit waar Publiq voor staat.

 

 

 

 

 

drs. Michel Kooij

Vanaf 1 januari 2020 ben ik mede-eigenaar van Publiq Belastingadviseurs. Daarvoor ben ik 15 jaar werkzaam geweest voor en partner geweest bij een Big4-kantoor. Landelijk was ik hierbij verantwoordelijk voor een aantal sectoren binnen de Publieke Sector voor de loonheffingen en de WNT.

Ik adviseer organisaties op het brede terrein van de loonheffingen en de WNT in de publieke sector. Hierbij ben ik veelal het verlengstuk van de organisatie richting de Belastingdienst, aannemers, stakeholders, etc. De dynamiek binnen de Publieke Sector, de gedrevenheid vanuit de medewerkers, de intensieve samenwerking en het maatschappelijk belang spreekt mij enorm aan. Ik investeer graag in de relatie met de klant, zodat we samen op een plezierige wijze het maximale resultaat bereiken. Mooi vind ik daaraan dat voor elke organisatie het maximale resultaat anders gedefinieerd wordt maar het uitgangspunt altijd is om in control te komen of te blijven.

Naast eigenaar van Publiq Belastingadviseurs ben ik vader van 4 dochters en woon ik samen met mijn verloofde in het mooie Huissen tussen Arnhem en Nijmegen. In mijn vrije tijd ga ik graag sportieve uitdagingen aan en krijg ik veel positieve energie van het tijd doorbrengen met mijn gezin.

e: mkooij@publiqbelastingadviseurs.nl

m: 0610999182

 

 

 

 

 

 

Ricky van Dorp MSc

Ik woon in Rotterdam samen met mijn vrouw en twee dochters. In mijn vrije tijd zit ik graag op de racefiets of vind ik het leuk om te koken en nieuwe smaken te ontdekken.

Voordat ik tot Publiq Belastingadviseurs ben toegetreden, ben ik jarenlang werkzaam geweest bij twee verschillende Big-4 kantoren. Ook heb ik ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, waardoor ik goed weet wat een advies nodig heeft om daadwerkelijk in de praktijk van toegevoegde waarde te kunnen zijn.

Ik adviseer organisaties op het brede terrein van de loonheffingen en de WNT in de publieke sector. Zo heb ik onder meer ruime ervaring in het begeleiden en adviseren rondom de werkkostenregeling en het inhuren van derden. Wat mij aanspreekt in de publieke sector is dat deze organisaties zich bezighouden met het algemeen belang. Medewerkers zijn intrinsiek gemotiveerd om het zo goed mogelijk te doen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij door een betrokken adviseur te zijn en de randvoorwaarden zodanig te maken dat de organisaties hun tijd en aandacht maximaal voor het publieke belang kunnen inzetten. Ik krijg veel energie als we een bepaald doel hebben bepaald en we dit samen weten te realiseren.

In mijn werk vind ik kennisoverdracht erg belangrijk, zodat er geen afhankelijke relatie van een adviseur ontstaat. Daarom geef ik ook regelmatig trainingen op (deel)gebieden van de loonheffingen en de WNT. Anderen noemen mij enthousiast en betrokken. Door mijn specifieke kennis en ervaring van de sector ben ik in staat om snel de connectie tussen verschillende vraagstukken te leggen en dit praktisch uit te leggen. 

e: rvandorp@publiqbelastingadviseurs.nl

m: 0682014129

Martijn Poortman
mr. Martijn Poortman

Sinds 2000 adviseer ik tal van publieke instellingen door heel Nederland over de btw, het Btw-compensatiefonds en de overdrachtsbelasting. Dat heb ik circa 15 jaren gedaan vanuit één van de toonaangevende Big4-kantoren in Nederland en nu vanuit Publiq Belastingadviseurs. In mijn fiscale advisering combineer ik hoogwaardige fiscale kennis met sterke communicatieve vaardigheden. Voor mij kenmerkende begrippen zijn: betrouwbaar, klantgericht, transparant, enthousiast en creatief. Ik krijg veel energie van de meer projectmatig gestuurde advisering en het geven van fiscale trainingen, maar haal ook veel voldoening uit het structureel bijdragen aan het opbouwen/versterken van de fiscale beheersing, waardoor organisaties steeds meer grip krijgen op hun fiscale positie.

Ik ben getrouwd, vader van 2 prachtige dochters en woon met mijn gezin in Dalfsen, vlakbij Zwolle. Naast mijn gezin is mijn grote passie de Japanse Budosport en cultuur. Ik beoefen het full-contact (Shin) Kyokushin Karate en ben tevens scheidsrechter en bestuurslid/penningmeester van de landelijke bond.

e: mpoortman@publiqbelastingadviseurs.nl

m: 0612580027

drs. Paul van Batenburg

Sinds mijn pensionering als statisticus bij een Big4 kantoor in februari 2020 ben ik de eenmanszaak Steekproeven.eu begonnen en heb ik mij aangesloten bij Publiq Belastingadviseurs. 

Voor hen en voor hun cliënten ben ik beschikbaar om te adviseren bij het opzetten, selecteren en evalueren van steekproeven in het kader van fiscale controles. Ik ken de CAB als docent van de tweemaal per jaar voor medewerkers van de Belastingdienst (en anderen!) georganiseerde driedaagse Masterclass Statistical Audit op Nyenrode Business Universiteit. Dus, ik kan uitleggen hoe de Belastingdienst een steekproef controle zou aanpakken, maar ook hoe “belanghebbenden” die steekproef zelf kunnen doen en daarbij rekening kunnen houden met specifieke bijzonderheden. Kan de omvang worden verkleind doordat procedures in het TCF aangetoond goed gewerkt hebben, of is het juist verstandig de omvang te vergroten om zelfs bij het vinden van een paar kleine foutjes toch nog te kunnen goedkeuren?

Ik woon met mijn echtgenote in Utrecht en in Noordwijk. Hoewel mijn vak ook mijn hobby is, ben ik ook actief als penningmeester van een VvE en als (oppas-)opa van zeven kleinkinderen (maar dat aantal is een momentopname). Verder kan ik erg goed niets doen.

e: pvanbatenburg@publiqbelastingadviseurs.nl

m: 0655853447

mr. Marjon Prins

Samen met mijn gezin ben ik woonachtig in Huissen. Ik mijn vrije tijd sport ik graag, ben ik bezig met interieurstyling en vind ik het gezellig om met vrienden en familie af te spreken.

Na mijn studie Fiscaal Recht aan de Rijksuniversiteit in Groningen ben ik mijn loopbaan gestart bij een Big4-kantoor. Na verloop van tijd ben ik mij gaan specialiseren op het gebied van de loonheffingen en ben vervolgens nog jarenlang werkzaam geweest bij een Big4-kantoor. Met ingang van 1 januari 2020 ben ik als belastingadviseur op het gebied van de loonheffingen bij Publiq Belastingadviseurs aan de slag gegaan.

Naast advisering op het gebied van de loonheffingen haal ik vooral mijn voldoening uit de implementatie van dergelijke adviezen. Samen met de betrokken personen binnen de organisatie wil ik ervoor zorgen dat de fiscale wet- en regelgeving ook op een juist wijze in de praktijk wordt toegepast. Daarbij is het belangrijk dat ik samen met de betrokken personen de juiste balans vindt tussen wet- en regelgeving in combinatie met praktische uitvoerbaarheid.

E: mprins@publiqbelastingadviseurs.nl

M: 0618556151

mr. Ewoud de Ruiter

Sinds 1999 adviseer ik op het vlak van de vennootschapsbelasting. Dat heb ik eerst ongeveer 8 jaar gedaan vanuit een Big4-kantoor. Vanuit Publiq adviseer ik woningbouwcorporaties, publiek private samenwerkingsverbanden en overheidslichamen. Daarnaast richt ik mij specifiek in mijn advisering op de vennootschapsbelastingplicht van stichtingen en verenigingen. De rode draad in mijn advisering vormt  vastgoed en de belastingplicht van overheidslichamen/samenwerkingsverbanden/vereniging en stichting.

Tot slot draag ik mijn kennis graag over door het geven van cursussen en trainingen, onder ander op het gebied van de vennootschapsbelastingplicht van verenigingen en stichtingen.

Ik woon in Breukelen met mijn vriendin. Als het weer het toelaat ga ik graag zeilen met onze zeilboot.

E: ederuiter@publiqbelastingadviseurs.nl

M: 0611914545