Wie zijn wij

Michel Kooij en Ricky van Dorp zijn de eigenaren van Publiq Belastingadviseurs. Beide hebben bij Big-4 kantoren ruime ervaring opgedaan als adviseurs loonheffingen en WNT in de publieke sector. Het ondernemerschap borrelde en de wens om een eigen advieskantoor op te richten met een volledige focus op de publieke sector is werkelijkheid geworden. Wij komen graag in contact om kennis te maken.

Wij staan voor slimme oplossingen en samenwerking. Wij werken vanuit de visie dat een belastingadviseur een duurzame en betrokken relatie onderhoudt met zijn klanten, hoogwaardige, maar praktisch toepasbare adviezen geeft en weet wat er speelt in de publieke sector. Daarbij hebben wij oog voor de publieke functie die uw organisatie heeft. Wij staan voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en maximale toegevoegde waarde.

Publiq Belastingadviseurs beschikt over een flexibele schil met diverse loonheffingen adviseurs. Omdat wij het belangrijk vinden dat u volledig kan worden ontzorgd op fiscaal gebied, werken wij ook samen met zorgvuldig geselecteerde partners op het gebied van de omzetbelasting en de vennootschapsbelasting. Ook met deze vragen kunt u bij ons terecht en wij zorgen voor dezelfde hoogwaardige kwaliteit waar Publiq voor staat.

 

 

 

 

 

drs. Michel Kooij

Vanaf 1 januari 2020 ben ik oprichter en eigenaar van Publiq Belastingadviseurs. De afgelopen 15 jaar ben ik werkzaam geweest voor en partner geweest bij een Big4-kantoor. Landelijk was ik hierbij verantwoordelijk voor een aantal sectoren binnen de Publieke Sector voor de loonheffingen en de WNT.

Ik adviseer organisaties op het brede terrein van de loonheffingen en de WNT in de publieke sector. Hierbij ben ik veelal het verlengstuk van de organisatie richting de Belastingdienst, aannemers, stakeholders, etc. De dynamiek binnen de Publieke Sector, de gedrevenheid vanuit de medewerkers, de intensieve samenwerking en het maatschappelijk belang spreekt mij enorm aan. Ik investeer graag in de relatie met de klant, zodat we samen op een plezierige wijze het maximale resultaat bereiken. Mooi vind ik daaraan dat voor elke organisatie het maximale resultaat anders gedefinieerd wordt maar het uitgangspunt altijd is om in control te komen of te blijven.

Naast eigenaar van Publiq Belastingadviseurs ben ik vader van 3 dochters en woon ik samen met mijn vriendin in het mooie Huissen tussen Arnhem en Nijmegen. In mijn vrije tijd ga ik graag sportieve uitdagingen aan en krijg ik veel positieve energie van het tijd doorbrengen met mijn gezin.

 

 

 

 

 

 

Ricky van Dorp MSc

Ik woon in Rotterdam samen met mijn vrouw en twee dochters. In mijn vrije tijd zit ik graag op de racefiets of vind ik het leuk om te koken en nieuwe smaken te ontdekken.

Voordat ik tot Publiq Belastingadviseurs ben toegetreden, ben ik jarenlang werkzaam geweest bij twee verschillende Big-4 kantoren. Ook heb ik ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, waardoor ik goed weet wat een advies nodig heeft om daadwerkelijk in de praktijk van toegevoegde waarde te kunnen zijn.

Ik adviseer organisaties op het brede terrein van de loonheffingen en de WNT in de publieke sector. Zo heb ik onder meer ruime ervaring in het begeleiden en adviseren rondom de werkkostenregeling en het inhuren van derden. Wat mij aanspreekt in de publieke sector is dat deze organisaties zich bezighouden met het algemeen belang. Medewerkers zijn intrinsiek gemotiveerd om het zo goed mogelijk te doen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij door een betrokken adviseur te zijn en de randvoorwaarden zodanig te maken dat de organisaties hun tijd en aandacht maximaal voor het publieke belang kunnen inzetten. Ik krijg veel energie als we een bepaald doel hebben bepaald en we dit samen weten te realiseren.

In mijn werk vind ik kennisoverdracht erg belangrijk, zodat er geen afhankelijke relatie van een adviseur ontstaat. Daarom geef ik ook regelmatig trainingen op (deel)gebieden van de loonheffingen en de WNT. Anderen noemen mij enthousiast en betrokken. Door mijn specifieke kennis en ervaring van de sector ben ik in staat om snel de connectie tussen verschillende vraagstukken te leggen en dit praktisch uit te leggen.